Federacija evropskih udruženja nutricionizma (FENS) organizuje konferenciju svake četiri godine. Ove godine je domaćin bilo Udruženje za ishranu R Srbije. Konferencija se održala od 14. – 17. novembra 2023. godine u obnovljenom Sava centru u Beogradu.

Ovo su bila četiri izuzetno vrijedna dana nauke i struke o čemu svjedoče sljedeće brojke: održano je uvodno predavanje, pet plenarnih, dva specijalna predavanja, 60 naučnih simpozija, 31 oralna i 31 poster prezentacija, 11 industrijskih simpozija, nekoliko radionica, treninga i drugih interaktivnih događaja. Paralelno se održavalo čak 10 sesija:

  1. Prehrambene studije, smjernice i preporuke, 
  2. Nauka o hrani, 
  3. Kulturni, sociološki i bihavioralni aspekti dijete i prehrane, 
  4. Prehrambene bioaktivne tvari, 
  5. Nove tehnologije u nutricionističkim istraživanjima, 
  6. Prehrana tokom životnog ciklusa, 
  7. Prehrana i okolina, održivost i raznolikost, 
  8. Edukacija o prehrani, potrošači i praktičari, 
  9. Prehrana, metabolizam i hronične bolesti, 
  10. Precizna prehrana.

Konferenciji prisustvovalo 1100 učesnika. Ispred Udruženja za primijenjeni nutricionizam u BiH učestvovalo je 12 kolegica: Irzada Taljić, Marina Davidović, Sanja Oručević-Žuljević, Nevena Pandža, Nevena Ćorić, Inga Marković, Esma Karahmet, Adna Salkić, Lejla Mujezin, Maja Tandir, Amira Kavazović, Nevena Papović. Većina kolegica je imala izlaganje.

Pohvaljeni smo od Organizacionog odbora za podršku aktivnostima Konferencije te aktivnog i redovnog objavljivanja sadržaja na Insta i FB stranici Udruženja (@fens2023belgrade).

Tokom konferencije održano je i nekoliko sastanaka. Jedan od značajnih za naše Udruženje predstavlja i zvanična dobrodošlica u Federaciju evropskih udruženja nutricionizma (FENS), koja je iskomunicirana na Skupštini FENS-a održanoj 14. novembra 2023. godine. Udruženje za primijenjeni nutricionizam u BiH član je FENS-a od februara 2023. godine.

U galeriji fotografija možete osjetiti dio atmosfere nekih sadržaja konferencije.

FENS5-1
FENS1
FENS2
FENS4
FENS3
FENS6
FENS8
FENS9
FENS10
FENS11
FENS00
FENS0
FENS5
PlayPause
previous arrow
next arrow
FENS5-1
FENS1
FENS2
FENS4
FENS3
FENS6
FENS8
FENS9
FENS10
FENS11
FENS00
FENS0
FENS5
previous arrow
next arrow
Podijeli

Objavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Go Top