Sedmi studenstki kongres „HRANA-ISHRANA-ZDRAVLJE“ održava se 20-22.10.2022. u hotelu Ibis, Sarajevo.

Kongres se već tradicionalno, po sedmi put, organizuje na Univerzitetu u Sarajevu, s ciljem promovisanja univerzalnih vrijednosti zajedništva i multidisciplinarnog pristupa u proizvodnji hrane, njenom higijenskom statusu i kvalitetu, različitim načinima ishrane, kao i mogućim zdravstvenim implikacijama na čovjeka što će biti od izuzetne važnosti u rješavanju značajnijih pitanja u ovoj životnoj oblasti. Ovakav pristup u sagledavanju ovog kompleksnog pitanja, kroz multidisciplinarnost, predstavlja i savremeni trend „evropske nacije“ u iznalaženju najracionalnijih odgovora na mnoga pitanja gotovo u svim sferama društvenog života i djelovanja.

U organizaciji Kongresa uzet će učešće studenti grupacije medicinskih, prirodno- matematičkih, biotehničkih i humanističkih nauka.

Koordinacioni i Organizacioni odbor su definisali teme koje će biti predmet istraživanja i pisanja studentskih radova, a odnose se na slijedeće oblasti:

1. Primarna proizvodnja i prerada hrane;

2. Toksikologija i sigurnost hrane i okoliša;

3. Savremena dijagnostika i analitika hrane;

4. Ishrana tokom životnog ciklusa;

5. Dijetoterapija;

Sve ostale informacije možete naći na stranici Konresa, na linku: https://www.hranaishranazdravlje.ba/

Podijeli

Objavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Go Top