Sedmi studenstki kongres „HRANA-ISHRANA-ZDRAVLJE“ održava se 20-22.10.2022. u hotelu Ibis, Sarajevo.
Kongres se već tradicionalno, po sedmi put, organizuje na Univerzitetu u Sarajevu, s ciljem promovisanja univerzalnih vrijednosti zajedništva i multidisciplinarnog pristupa u proizvodnji hrane, njenom higijenskom statusu i kvalitetu, različitim načinima ishrane, kao i mogućim zdravstvenim implikacijama na čovjeka što će biti od izuzetne važnosti u rješavanju značajnijih pitanja u ovoj životnoj oblasti. Ovakav pristup u sagledavanju ovog kompleksnog pitanja, kroz multidisciplinarnost, predstavlja i savremeni trend „evropske nacije“ u iznalaženju najracionalnijih odgovora na mnoga pitanja gotovo u svim sferama društvenog života i djelovanja.
U organizaciji Kongresa uzet će učešće studenti grupacije medicinskih, prirodno- matematičkih, biotehničkih i humanističkih nauka.
Koordinacioni i Organizacioni odbor su definisali teme koje će biti predmet istraživanja i pisanja studentskih radova, a odnose se na slijedeće oblasti:
1. Primarna proizvodnja i prerada hrane;
2. Toksikologija i sigurnost hrane i okoliša;
3. Savremena dijagnostika i analitika hrane;
4. Ishrana tokom životnog ciklusa;
5. Dijetoterapija;
Sve ostale informacije možete naći na stranici Konresa, na linku: https://www.hranaishranazdravlje.ba/